вівторок, червня 16

Новий проєкт ВГО Українська бібліотечна асоціація «Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності»

Проєкт «Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності», розроблений ВГО Українська бібліотечна асоціація, здобув перемогу в грантовій програмі Українського культурного фонду в рамках напряму Посилення мереж у сфері культури.

Мета проєкту – допомогти бібліотекарям та представникам органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних команд, які відповідають за надання культурних послуг населенню, створити принципово нові публічні бібліотечні простори та наповнити їх інноваційними бібліотечними і культурними послугами.

У рамках проєкту буде розроблена інноваційна модель бібліотеки як поєднання чотирьох просторів: простір навчання, простір натхнення, місце зустрічі та простір подій.
Проєкт реалізується у партнерстві з Фундацією Дарини Жолдак.

Матеріали будуть подані в електронному виданні з рекомендаціями, як практично організувати роботу публічної бібліотеки в умовах трансформацій. Посібник буде містити рішення щодо дизайнерського оформлення просторів, описані послуги та сервіси, якими можна наповнити ці 4 простори. До написання посібника будуть долучені експерти з Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого. Офіційна онлайн-презентація посібника відбудеться у вересні 2020 р.

Другим етапом проєкту буде проведення у жовтні 2020 р. онлайн-форуму для міні-команд об’єднаних територіальних команд, відібраних на конкурсній основі.

У програмі онлайн-форуму: презентація інноваційної моделі бібліотеки; командний інтерактив для створення власних моделей функціонування бібліотек на основі загальної моделі (посібника); консультації експертів щодо створення кожного з чотирьох бібліотечних просторів.

Якщо Ви хочете бути в курсі останніх подій проєкту, а також отримати сповіщення про випуск посібника та відбір учасників онлайн-форуму, просимо заповнити коротку реєстраційну форму.

Очікуємо, що після реалізації даного проєкту збільшиться кількість принципово нових публічних бібліотечних просторів, які будуть наповнені інноваційними бібліотечними і культурними послугами.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Зміст публікації не є офіційною позицією УКФ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Магічний кристал поетичного слова

У читальній залі Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка відкрилась краєзнавча літературна витинанка «Магічний...