середу, листопада 18

Заняття навчально-тренінгового центру «Інформаційне суспільство і дитяча бібліотека. Нові виклики часу»

 

Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжила заняття обласного навчально-тренінгового центру «Дитяча бібліотека XXI століття: Всесвіт інформації і культури» для заступників директорів ЦБС по роботі з дітьми, працівників дитячих відділів публічних бібліотек ОТГ.

Цьогорічне заняття «Інформаційне суспільство і дитяча бібліотека. Нові виклики часу» в умовах карантинних обмежень пройшло в онлайн форматі на платформі Zoom.

Приємно вразила велика зацікавленість дитячих бібліотекарів області до заняття, 34 учасники із 20 бібліотек Чернігівщини отримали професійну інформацію.

Фахівцям дитячих бібліотек області були надані пропозиції до складання плану роботи бібліотеки на 2021 рік, інформація про Всеукраїнські і обласні конкурси для дітей, активними учасниками яких завжди були діти нашої області.

Спеціально для дитячих бібліотекарів Чернігівщини у занятті взяла участь заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Шамаріна Тетяна Василівна, яка надала консультації щодо статистичної бібліотечної звітності в особливих сучасних умовах роботи.

Учасники семінару мали можливість навчитися основних нюансів підготовки статей і публікацій на сайт своїх книгозбірень та сторінках у соцмережах; ознайомилися з блогосферою Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Адже, саме такі знання і вміння стали необхідними для сучасних бібліотекарів.

Учасники тренінгу мали змогу пройти національний тест на цифрову грамотність (платформа Дія «Цифрова освіта») та отримали сертифікати.

Своїм цікавим досвідом роботи під час карантину поділилися колеги із Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім.Павла Білецького-Носенка, міської бібліотеки для дітей ім. О.П. Довженка Чернігівської міської ЦБС та Менської публічної бібліотеки.

Заняття обласного навчально-тренінгового центру підтвердило – отримані поради і знання сприятимуть активній роботі дитячих бібліотек Чернігівщини на користь своїх громад.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Майбутнє планети у наших руках

З лютого по березень на Чернігівщині проводився обласний тур ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у ...