пʼятницю, лютого 26

«Я буду вічно жити!»

25 лютого 2021 року вся Україна святкувала 150 років від дня народження Лесі Українки. Прилуцька міська бібліотека для дітей долучилася до відзначення ювілейної дати задля популяризації та вшанування творчості письменниці.

Саме у цей день в онлайн та офлайн форматі одночасно працівники бібліотеки провели інформаційно-книжковий мікс «Я буду вічно жити!» Працівники відділу обслуговування проводили бліц-вікторину на знання життя та творчості Лесі Українки. Одним із питань якої було "Чи існує премія ім. Лесі Українки?" У бібліотеці діти дізналися, що існує «Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» — премія що присуджується щороку до дня народження Лесі Українки — 25 лютого за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Цікавою була інформація, що у 1991 році лауреатом премії ім. Лесі Українки став М.Олійник за книгу "Дочка Прометея" (біографічна повість про Лесю Українку)

Працівники читальної зали розповідали про книгу-мандрівку «Україна», демонструючи відеоролик, підготований Українським культурним фондом «Леся Українка: Мавка, фемінізм і 200 гривень». А бібліокінозал "Крекс! Пекс! Фекс!" з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки пропонує своїм глядачам переглянути проморолик до мультфільму "Мавка. Лісова пісня".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Квест-гра "День Вишиванки"

Квест-гра до Дня Вишиванки має на меті розширити уявлення про українську вишивку й народний костюм, розвивати художній смак учнів, інтерес д...