пʼятницю, серпня 4

Четверте завдання Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання 2023» - краєзнавча вікторина «Моя країна – Україна! Чернігівщина – мій рідний край!».

Увага! 4 завдання для учасників обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання 2023»

Земля Чернігівщини — земля легенд і цікавої, багатої подіями історії,це чудова природа з лісами та ландшафтними парками, ріками та озерами, з великою кількістю історичних пам’яток та храмів, які вражають своєю красою і стали джерелом натхнення для цілої плеяди видатних представників культури, науки і спорту.

Четверте завдання для учасників обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання 2023» - це краєзнавча вікторина «Моя країна – Україна! Чернігівщина – мій рідний край!».

1. У 1904 р. громадським діячем Федором Лизогубом на території його маєтку встановлено перший на Чернігівщині пам'ятник Т. Г. Шевченку, який на жаль не зберігся. В якому містечку нашої області це відбулося?

2. Як називається унікальний для України музейний заклад, присвячений розвиткові поштової справи?

3. Назвіть улюблене місце відпочинку українського письменника Михайла Коцюбинського при житті в Чернігові, де він і похований.

4. Біатлоністка Валентина Цербе, мешканка Прилук, виборола першу олімпійську медаль для незалежної України. Яку? Де?

5. В якому місті Чернігівщини знаходиться єдиний зоопарк області, а також єдиний в Україні зоопарк, облаштований на території райцентру?

6. Назвіть церкву - символ Чернігова, який видно ще далеко до в’їзду в місто з київського напрямку. На честь якої події була споруджена?

7. Яка відома українська поетеса, дружина Андрія Самійловича Малишко, народилася в місті Прилуки?

8. Якому писемному історичному джерелу присвячений музей у місті Новгород-Сіверському?

9. Одна з найвизначніших археологічних пам'яток пізнього палеоліту в історії не лише України та Європи, а й світу, розташована на Сіверщині. Де саме?

10. На Ніжинщині народився топовий український письменник сучасності. Назвіть його, які твори для дітей ви знаєте?

До 18 серпня надсилайте свої відповіді на пошту : metod1ostrovskogo@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Чудова новина!!! В Козелецькій дитячій бібліотеці відкрилась терапевтична іграшкова кімната!!!

В Козелецькій дитячій  бібліотеці відбулося відкриття терапевтичної іграшкової кімнати за підтримки відділу культури управління ОКСМС. Тера...