вівторок, вересня 12

Обласний дитячий літературний конкурс «Барвінкова, веселкова, найдорожча рідна мова»

Чернігівська обласна бібліотека для дітей запрошує талановитих юних поетів, письменників Чернігівщини до участі у обласному дитячому літературному конкурсі «Барвінкова, веселкова, найдорожча рідна мова» до дня української писемності та мови, який проводиться в рамках "Програми сприяння функціонування української мови як державної в Чернігівській області на 2023-2028 рр.".

 У Конкурсі беруть участь діти 11-18 років.

Конкурс проводиться з 1 вересня по 9 листопада 2023 року (День української писемності та мови).

Учасники готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації:

• «Українська – мова вільних людей» (Що мова значить для тебе? Чому важливо спілкуватися рідною мовою?)

• «Я – моя родина - Україна» (Ваші вірші, роздуми, оповідання на тему, що поєднує кожного з нас, наші родини. І що для вас означає Україна.)

• «Моя мова – моя зброя» (Що ми чекаємо від вас у цій номінації? Чекаємо ваші історії, роздуми про наше сьогодення; мрії про перемогу, молитви за наших захисників і віру у нездоланну силу духу нашого народу.)

• «Моєю мовою мріють, фантазують…» (Тут відкривається безмежний простір вашої фантазії, гумору. Ваші світи, ваші найпримхливіші мрії можуть здійснитися у ваших оповіданнях та віршах.)

• «Намалюю природу словами» (В цій номінації чекаємо від вас вірші, оповідання, казки про мальовничу красу рідного краю.)

Творчі роботи надсилаються в електронному вигляді до 1 листопада 2023 року на електронну адресу: metod1ostrovskogo@gmail.com на розгляд Головного журі.

Оголошення переможців Конкурсу 9 листопада 2023 року на День української писемності та мови.

Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками.

Положення про конкурс https://chernihiv-lib.org.ua/_ld/1/185_J8a.pdf

Немає коментарів:

Дописати коментар

Чудова новина!!! В Козелецькій дитячій бібліотеці відкрилась терапевтична іграшкова кімната!!!

В Козелецькій дитячій  бібліотеці відбулося відкриття терапевтичної іграшкової кімнати за підтримки відділу культури управління ОКСМС. Тера...