пʼятницю, травня 29

Вебінар «Історична книга для дітей - привід для діалогу» від Видавничо-освітнього проєкту «ПОРТАЛ», 2.06.2020 р., 14.00

Вівторок, 2. Червень 2020, 
14:00 - 15:00

ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошує бібліотекарів до участі у вебінарі «Історична книга для дітей - привід для діалогу» від Видавничо-освітнього проєкту «ПОРТАЛ». Вебінар відбудеться 2 червня о 14.00 за попередньою реєстрацією.

Спікерка: Валентина Мержиєвська — кураторка освітнього напряму «ПОРТАЛ», співзасновниця і викладачка альтернативної школи «БеркоШко».

Ідея популяризації читання є дуже актуальною у світі, де з’явилося чимало конкурентних розваг (телебачення, комп’ютерні ігри, соцмережі). Втім, книга — це більше, ніж розвага, це можливий шлях зростання особистості, спосіб осмислення зовнішнього світу і гармонізація світу внутрішнього.

Але, щоб це відбулося, потрібні декілька складових:
  • дуже якісна книга (зміст, мова, естетика);
  • допоміжні матеріали (історичний контекст і психологічні інструменти);
  • ключі до обговорення книги.
На вебінарі розберемо два приклади роботи з книгою: 
  • як обговорювати з дітьми трагедії без ретравматизації;
  • як з простої на перший погляд книги розгорнути глибокий практикум.
Висвітлимо особливості роботи з книгою як індивідуально (наприклад, для батьків з дитиною), так і в групі (в класі, гуртках, бібліотеках).

Завдяки вебінару ви ознайомитеся з: 
  • особливим підходом до створення історичної книги;
  • відкриєте для себе цілу низку нових якісних українських книжок;
  • отримаєте практичні  інструменти з розвитку критичного мислення та емоційного інтелекту через книгу.
Навчити читати — це той внесок, який ми можемо зробити для того, щоб жити серед освічених і свідомих співгромадян. Для розбудови майбутнього українцям дуже важливо вміти осмислювати прочитане і прожите.

Додатково

Видавничо-освітній проєкт «ПОРТАЛ» створює історичну літературу для дітей. Над кожною книгою працюють не лише письменники, редактори й ілюстратори, а й історики, психологи та освітяни. Завдяки цьому можна порушувати складні і глибокі теми, яких в українській історії не бракує. А також допомогти дорослим провести дітей через вразливі моменти. Дуже цінним є те, що обговорюючи загальнолюдські теми, можна пірнути на особистий рівень, і у такий спосіб встановити або підживити емоційний контакт.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Майбутнє планети у наших руках

З лютого по березень на Чернігівщині проводився обласний тур ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у ...