пʼятницю, грудня 2

Публічна бібліотека: сучасні виклики та орієнтири розвитку

30 листопада 2022 року на базі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, спільно з Чернігівською обласною бібліотекою для дітей та бібліотекою для юнацтва, відбулося заняття обласної школи керівника для директорів публічних бібліотек ОТГ та представників відділів культури Чернігівщини.

Запрошеними гостями заняття стали колеги з Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого.

З вітальним словом до присутніх звернулася директорка Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Тамара Клюй. Завідувачка відділу методології бібліотечної роботи з дітьми Наталія Шеша ознайомила присутніх з рекомендаціями щодо планування роботи з читачами-дітьми на 2023 рік та про участь дітей Чернігівщини у Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсах.

З мережею публічних бібліотек Чернігівщини та формами статистичної звітності присутніх ознайомила заступниця директорки з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Вікторія Примак.

Рекомендації щодо планування на 2023 рік представляла Катерина Райхіль, завідувачка науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

З видавничою продукцією бібліотек області за 2021 рік, ознайомила провідна бібліотекарка науково-методичного відділу Ольга Шурубенко.

Які потрібно мати документи при отриманні книг з обласного обмінного фонду та правильність їх оформлення - таку інформацію надала керівникам головна бібліотекарка обласного обмінного фонду Олена Костенко.

Завершилось заняття діловим спілкуванням. Цікавими та новими формами роботи поділились завідувачка відділу бібліотечної роботи та народних ремесел Центру культурних послуг Куликівської селищної ради Інна Янголь, бібліотекарка Коропської ПБ та бібліотекарка Тростянецької бібліотеки-філії Парафіївської ПБ Тетяна Кузьменко. Всі учасниці коротко розповіли про роботу бібліотечних закладів, цікаві заходи з популяризації бібліотеки, книги та читання, проєкти, поділилися своїм досвідом залучення користувачів до читання. Бібліотекарка Коропської ПБ Світлана Матвієнко розповіла про популяризацію книгозбірні та читання за допомогою місцевого радіо, на якому щонеділі звучить голос бібліотеки. Користувачі можуть почути оголошення про заходи, які відбуваються у бібліотеці, огляди цікавих книг, твори місцевих авторів, маловідомі факти з життя відомих людей. Наприклад, пані Тетяна, бібліотекарка Тростянецької бібліотеки-філії, зацікавила колег проєктами "Перезавантаження" та "Жива бібліотека", що мають на меті поповнити фонд книгозбірні новими книгами за допомогою меценатів, видавництв та небайдужих користувачів.

Загалом заняття було плідним і корисним. Почуте і побачене стане у нагоді в роботі бібліотек Чернігівщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Магічний кристал поетичного слова

У читальній залі Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка відкрилась краєзнавча літературна витинанка «Магічний...