понеділок, грудня 5

День народження Григорія Сковороди: як святкували дитячі книгозбірні Чернігівщини.

3 грудня 2022 року вся Україна відзначала 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. 

Дитячі книгозбірні Чернігівщини також долучилися до святкування та провели низку тематичних заходів.

Прилуцька міська бібліотека для дітей ім. Павла Білецького-Носенка презентувала для читачів виставку-персоналію «Мандрівний філософ». 

Семенівська бібліотека для дітей з нагоди 300-річчя від дня народження філософа, поета, байкаря Григорія Сковороди оголосила онлайн-конкурс читців на краще виконання байок автора "Байки розумні і повчальні". Конкурсант записує відеоролик виконання байки Г. Сковороди та  розміщує в соціальній мережі Фейсбук у групі Семенівська бібліотека для дітей з хештегом #Байки_розумні_і_повчальні, вказавши назву твору, прізвище та ім'я виконавця, клас. Переможці отримають дипломи та подарунки.

До цієї дати Бобровицька бібліотека для дітей підготувала нон-стоп "Сковорода від А до Я": простими словами про велику людину (за книгою Леоніда Ушкалова "Григорій Сковорода від А до Я").

Книжкові виставки:

Дитяча бібліотека-філія №2 та №3 Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи

До уваги читачів Ніжинської міської бібліотеки-філіалу №4 для дітей запропонована викладка літератури "Народний мудрець Григорій Сковорода". Також підготовлена віртуальна подорож за творчістю Григорія Сковороди.

З нагоди ювілею в бібліотеці-філіалі для дітей КЗ "Сновська публічна бібліотека" презентовано тематичну книжкову виставку "Людина, яку ловив світ", завдяки якій відвідувачі мали можливість ознайомитися з творчістю письменника та його біографією. Цікаво та пізнавально проведено літературну годину "Великий мислитель українського народу," під час якої діти зачитували байки й вірші письменника. А гра "Сковорода від А до Я " надихнула відвідувачів навіть взяти до рук олівець і намалювати його портрет.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Переможці ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!»

Урочисте оголошення переможців ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!» відбулося 23 квітня у Н...