понеділок, березня 6

Професійні здобутки - 2022. Дитячі бібліотеки Чернігівщини за підсумками звітів. БАХМАЧ

Бахмацька міська бібліотека-філія для дітей

В бібліотеці створено постійно діючий стенд «Бібліотека - країна дитячих мрій», фотостенд «Бібліотека територія читання та творчого розвитку», фотостенд «Читай! Пізнавай! Надихайся! Твори!» фотостенд ляльковий міні-театр «Дюймовочка».

 Бібліотека постійно проводить  акції:             

  • акція «Запроси до бібліотеки друга»
  • акція «Єднаємось навколо книги»
  • акція «Твори добро, даруй бібліотеці»
  • день відкритих дверей «Бібліотека знайома і незнайома»
  • акція  «Бібліотека «без стін»

(читання та дозвілля дітей в парках та на дитячих майданчиках)

  • день забудькуватого читача «Бібліотечна заповідь: читай і повертай»
  • акція «Поспішай до бібліотеки»
  • акція «В бібліотеці ти читай - все навколо пізнавай»
  • вуличні посиденьки «Книжковий паркан»

З метою створення позитивного іміджу бібліотеки через пошук сучасних, найбільш привабливих для читача форм популяризації книги, реклами бібліотеки та залучення нових читачів були проведені наступні масові заходи:

  • День нової книги «Літературний диво грай»
  • Експрес-огляд «Дитячі смаколики»
  • Бібліотечна тусовка «Веселі пригоди в країні Читання»
  • Творче дозвілля «Книжкова осінь під парасолькою»

Діють книжкові виставки в читальному залі «Вільна, могутня, єдина - ненька моя Україна», «Мій рідний край моя Чернігівщина», «Ти маєш право знати свої права», «Дитяча преса на всі інтереси».

Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків роботи Бахмацької міської бібліотеки-філії для дітей, для учнів 7-В класу Бахмацького ліцею №1 був проведений мистецький захід «Пісенні крила української державності та соборності». Про історію подій, що спонукали до об’єднання України в Єдину, Соборну розповідали користувачам бібліотекарі Бахмацької міської бібліотеки-філії  для дітей. Діти переглянули цікаві відео-презентації про Україну та відповідали на запитання літературно-історичної  вікторини.

Напередодні 14 лютого для дітей відбулася романтична вечірка «Цей чарівний Валентинів день». В книгозбірні, з нагоди цього свята, вирувала гарна та затишна атмосфера, оскільки вона була прикрашеною різноманітними символами кохання: сердечками, квітами, повітряними кульками та романтичною книжково-ілюстративною виставкою «Країна любові». 
Література представлена на виставці – це вибухова суміш, яка переповнена безміром ніжності, таємницею всепрощення, силою почуттів і відданості, нестримним вибухом фантазії та багатством уяви.
   
В бібліотеці відбулася патріотична свіча «Небесна Сотня: незламна сила волі й духу» завітали учні 7-Б класу Бахмацького ліцею №1. На заході прозвучали поезії, присвячені подіям на Євромайдані та Героям Небесної Сотні. Учні переглянули відео: «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», «Небесна Сотня. Десяток юних ангелів» та відео-презентацію «Їм у віках судилося безсмертя», під звуки пісні «Пливе кача» присутні запалили свічку та вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання.
В рамках екологічного клубу «Журавлик» відбулась Інтернет-подорож «Природні парки: гордість і краса». 
День вишиванки відзначили бібліотекарі і користувачі Бахмацької міської бібліотеки-філії для дітей. 
До Міжнародного дня захисту дітей Бахмацька міська бібліотека-філія для дітей провела свято "МИ ДІТИ ТВОЇ, УКРАЇНА!". У парку «Бібліотеки під відкритим небом» було весело та гамірно. Виставка книг від Українського інституту книги зацікавила молодих та допитливих батьків, які змогли знайти відповіді на непрості питання у вихованні дитини.
Ігрова казкова карусель не залишила байдужою жодною дитини, що прийшла до парку з батьками. Кожен пішов зі свята з власноруч виготовленим малюнком та подарунком за правильну відповідь в казковій вікторині.
Мешканці міста мали можливість оформити читацький формуляр, і забрати з собою книгу, яка їм сподобалась. Кожна українська дитина має знати: дорослі щодня борються за їхнє мирне та щасливе дитинство.
До Дня Незалежності України у бібліотеці був проведений майстер-клас «Квітка Незалежності», учасники якого вчилися виготовляти паперові блакитно-жовті квіти, як символ України. 
Відбулося нагородження переможців та учасників Всеукраїнського онлайн-конкурсу із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих», організованою Національною бібліотекою України для дітей спільно з громадською організацією «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України».
На Всеукраїнському рівні лауреатом конкурсу стала постійна користувачка нашої бібліотеки Шатан Даша, а учасниками були: Паничик Аня, Ємець Олексій, Струць Дарина, Башук Софія, які і отримали свої заслужені нагороди - примірники книг «Конституція для всіх: і великих, і малих» та футболку з символікою конкурсу. 
Цьогорічний девіз Української бібліотечної асоціації: Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії! 
Бахмацька міська бібліотека-філія для дітей зі своїм унікальним плакатом приєдналася до Всеукраїнського флешмобу #бібліотекаспільнодія.
До Дня захисника та захисниць України та Дня Українського козацтва у Бахмацькій міській бібліотеці-філії для дітей була проведена патріотична година «Козацька слава України». 
Бахмацька міська бібліотека-філія для дітей долучилася до патріотичної акції «Святий Миколай для ЗСУ» від Молодіжної ради при Бахмацькій міській раді та провела майстер-клас «Збройні сили України – слава, гордість, міць країни» з виготовлення патріотичних оберегів: ангелів та сердечок для воїнів ЗСУ.
До Дня української писемності та мови відбувся бліц-турнір «Чарівні слово і душа у мові рідній возз’єднались», на якому юні користувачі декламували вірші про мову, розгадували кросворд, брали участь у вікторині «Лабіринти мови», а також ознайомилися з книжковою виставкою присвяченою рідному слову і мові. 
Колектив комунального закладу «Бахмацька публічна бібліотека» Бахмацької міської ради і Бахмацької міської бібліотеки-філії для дітей з великим бажанням долучився до акції, ініційованої Молодіжною радою при Бахмацькій міській раді щодо збору солодощів для військовослужбовців ЗСУ до Дня святого Миколая. Також на майстер-класах, що відбулися в бібліотеках міста, було виготовлено сувеніри, які стануть оберегами для захисників. Впевнені, що своєю допомогою, думками, побажаннями порадуємо смаком домашнього тепла та підтримаємо бойовий дух наших воїнів.
Гордістю бібліотеки, її перлиною є «Світлиця героїв казок». Красива, оригінально оформлена казковими сюжетами кімната, де працює ляльковий міні-театр «Дюймовочка», в репертуарі якого понад 20 вистав. Артистами театру є самі працівники бібліотеки. Лялькові вистави: «Рукавичка», «Пан Коцький», «Колобок-супермен», Коза-дереза», «Солом’яний бичок», «Яблуко»  з радістю дивляться маленькі користувачі.
Ляльковий міні-театр "Дюймовочка" Бахмацької міської бібліотеки-філії  для дітей  користується великою популярністю серед маленьких читачів книгозбірні. Його діяльність допомагає дітям виявити свої здібності, вчить їх творчо мислити, реалізовувати свою фантазію, збагачуватися новими знаннями, залучатися до культурних та літературних цінностей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Переможці ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!»

Урочисте оголошення переможців ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!» відбулося 23 квітня у Н...