понеділок, березня 13

Професійні здобутки - 2022. Дитячі бібліотеки Чернігівщини за підсумками звітів. ВЕРТІЇВКА

 Вертіївська сільська публічна бібліотека для дітей 

Протягом 2022 року бібліотека для дітей обслужила 837 користувачів, яким видано 1965 примірників видань. У дитячій бібліотеці протягом року з’явилася нова категорія користувачів – це діти-переселенці, яким була надана особлива увага, і які були задіяні у різноманітних бібліотечних заходах. 

Для розкриття змісту книжкового фонду в бібліотеці протягом звітного періоду були оформленні різні за формою і тематикою книжкові виставки, викладки літератури, тематичні полички. 

До Дня пам’яті героїв Крут відбулася інформаційна година «О, велич летіла у вічність з їх лав…». 

До Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  підготовлено книжково-ілюстративну виставку літератури «У бронзі і граніті, у книгах і піснях – їх подвиг буде жити у віках».
До Дня вишиванки підготовлена відео-презентація «Вишиванка – дзеркало народної душі», у якій розповідається про історію виникнення вишивки, орнаментацію українських сорочок, цікаві факти про вишиванку, а також експонувалася книжково-ілюстративна виставка літератури «А над світом українська вишивка цвіте».





До Дня Конституції України діяла виставка літератури «Конституція України – символ незалежності держави» та виставка дитячих малюнків «Хай сонечко сяє всім дітям України».

До Дня захисту дітей була оформлена та презентувалася книжково-ілюстративна виставка «Книжкова планета дитинства» та  в «Фейсбук» на сторінці бібліотеки була виставлена онлайн-виставка дитячих малюнків «Дитинство належить нам».

До Дня української писемності та мови діяла виставка літератури «Душа народу бринить у слові» та проведено інформ-дайджест «Цікаві факти про українську мову».

В рамках  клубу «Книгочитограйлики» відбулося свято «Святий Миколай, до нас завітай».
До новорічних свят відбувся конкурс «Новорічна листівка солдату». Дитячі малюнки були передані волонтерам і разом із новорічними подарунками відправлені на фронт бійцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Майбутнє планети у наших руках

З лютого по березень на Чернігівщині проводився обласний тур ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у ...