середу, березня 15

Професійні здобутки - 2022. Дитячі бібліотеки Чернігівщини за підсумками звітів. ДОБРЯНКА

ДОБРЯНСЬКА СЕЛИЩНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ
    У своїй діяльності бібліотеки Добрянської селищної територіальної громади керуються Конституцією України, Законам України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», іншими нормативно-правовими актами. 
    Протягом 2022 року здійснювали різнопланову роботу, були послідовні у своїх стратегічних напрямках, використовували традиційні та інноваційні форми роботи і забезпечували користувачів необхідною інформацією, сприяли підвищенню іміджу бібліотеки перед громадою бібліотеками, здійснювалася соціокультурна діяльність.
    До Дня Соборності України була проведена година інформації «Невгасна пам᾽ять Крут». 
  День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У бібліотеках громади проведені тематичні заходи: «Гідності хай промінь не згасає!», «Скарані за любов до України», тематична виставка «А Сотню вже зустріли Небеса», акція «Зав’яжи стрічку Пам’яті на честь Героїв».
    У бібліотечних закладах громади також проводилась робота, спрямована на популяризацію української мови. Книжкову виставку «Передаймо нащадкам наш скарб – рідну мову» - презентувала Олешнянська сільська бібліотека. Виставку-заклик «Будь сучасним – читай українське!» - підготувала Новояриловицька сільська бібліотека. Книжкову поличку «Хай буяє, як квітка ранкова, мова чиста, моя рідна мова» оформила Добрянська дитяча бібліотека. 
Важливим напрямком роботи бібліотек є екологічне виховання. У Добрянській бібліотеці для дорослих була оформлена  книжкова виставка «Природа та екологія планети Земля». Добрянська дитяча бібліотека провела екологічну годину «Серце Землі в наших долонях». Олешнянська сільська бібліотека підготувала виставку-заклик «Любімо світ, в якому ми живемо!». Новояриловицька сільська бібліотека провела годину довкілля  «За чистий фасад і зелений полісад».
    До дня Незалежності України були проведені заходи, спрямовані на відзначення цього найголовнішого свята для нашого народу. В Добрянській бібліотеці для дорослих була оформлена книжкова виставка «Вітчизна свята, дорога Україно, для кожного з нас, ти у світі єдина». Добрянська дитяча бібліотека підготувала книжкову виставку «Хай світлим буде день твій, Україна». Новояриловицькою бібліотекою було проведено історико-патріотичний захід «Історія своє промовить слово». Олешнянська сільська бібліотека презентувала книжкову виставку «Від роду до народу слався, Україно!». 
    День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника та захисниці України. Традиція вшанування Покрови, як покровительки українського війська перейшла від руських князів до козацтва. У бібліотеках Добрянської громади були проведені заходи, спрямовані на відзначення цих свят. Так в бібліотеці для дорослих смт. Добрянки була  проведена патріотична година патріотична година «Вклонімося доземно всім захисникам України». У Добрянській дитячій бібліотеці - книжкова виставка «Славні лицарі козацької доби» та патріотична година «Сила нескорених». В Олешнянській сільській бібліотеці – книжкова поличка «Козацтво в українській літературі». Новояриловицька сільська бібліотека оформила книжкову виставку «День захисників і захисниць України - історія свята».
    До Дня Гідності та Свободи Революція Гідності стала ще одним доказом споконвічного прагнення українського народу до свободи і незалежності. Гідність, Єдність, Свобода – це ті принципи, які об’єднали прагнення мільйонів українців до кращого життя та змінили хід української історії. До цих подій в бібліотеках Добрянської громади проведено ряд заходів: інформаційний дайджест «Події, що змінили Україну» - Добрянська бібліотека для дорослих, викладка літератури «Воїни світла, воїни добра» - Олешнянська сільська бібліотека, патріотична година  «Герої нашого часу» - Новояриловицька сільська бібліотека, урок пам’яті «Їм у віках судилося безсмертя» – Добрянська дитяча бібліотека.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Магічний кристал поетичного слова

У читальній залі Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка відкрилась краєзнавча літературна витинанка «Магічний...