середу, березня 15

Професійні здобутки - 2022. Дитячі бібліотеки Чернігівщини за підсумками звітів. КОЗЕЛЕЦЬ

КОЗЕЛЕЦЬКА ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА

    До Всесвітнього дня української хустки дитяча бібліотека спільно з музеєм історії ткацтва Чернігівщини провела свято.  

    З усього циклу новорічних свят – свято Миколая діти чекають з нетерпінням, тому що отримують подарунки. Гостями та учасниками свята, що відбулося в Козелецькій дитячій бібліотеці стали учні 4 класу Козелецького ліцею №1. Діти дізнались про звичаї та традиції нашого народу, а також подивились лялькову виставу: «Пригоди Святого Миколая в лісі», яку підготували працівники дитячої бібліотеки. На святі звучали пісні у виконанні ансамблю учнів Козелецькоі музичноі школи. На завершення заходу всі діти отримали солодощі, які подарував святий Миколай. 

    По темі правознавства «Твої права та обов’язки» з учнями 9 класу Козелецького ліцею № 1 був проведений круглий стіл по правах та обов’язках старшокласників. Гостею заходу була координаторка кіноклубу Докудейс «Кіно в Домі» Освітнього Дому прав людини в Чернігові – Вікторія Гламазда. Діти переглянули фільм українського режисера Дмитра Тяжлова «Без статусу». У фільмі піднімається тема громадянства і держави, свободи.

До новорічних свят було проведено літературно-музичне свято: "Зима прийшла – свята принесла". На святі діти з задоволенням переглянули лялькову виставу: "Що за диво – Різдвяна зірка?". Учні емоційно, артистично виконували вірші, співали пісень. А самим яскравим на святі було дійство: "Конкурс новорічних костюмів". Учні йшли з бібліотеки дуже задоволеними від побаченого дійства, учасниками якого вони були, так і від того, що отримали солодкі призи, придбаними за кошти Управління освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради.
Також для учнів 4 класу Козелецького ліцею №2 відбувся дитячий ранок «Сяйво новорічних свят». Діти подивились лялькову виставу «Найголовніша зірка» та взяли участь в майстер-класі по виготовленню виробу-символу наступного року – зайченяти. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Майбутнє планети у наших руках

З лютого по березень на Чернігівщині проводився обласний тур ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у ...