пʼятницю, лютого 16

Урочисте нагородження переможців обласного літературного конкурсу «Барвінкова, веселкова, найдорожча рідна мова».

В Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбулося неймовірне свято творчості, добра, тепла і радості - урочисте нагородження переможців обласного літературного конкурсу «Барвінкова, веселкова, найдорожча рідна мова».

Конкурс був організований Чернігівською обласною бібліотекою для дітей під патронатом Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, в рамках Обласної Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області.

Творчі перегони тривали з вересня по листопад 2023 року. Конкурсанти змагалися у написанні поетичних і прозових творів у п’яти номінаціях:

«Українська – мова вільних людей»;

«Я – моя родина - Україна»;

«Моя мова – моя зброя»;

«Моєю мовою мріють, фантазують»;

«Намалюю природу словами».

На розгляд журі, а це відомі українські письменники - Михайленко Валентина, Мастєрова Валентина та Марченко Наталія, було надіслано близько 100 робіт від 60 юних письменників з різних куточків Чернігівщини. Творчість дітей вразила оригінальністю думок, яскравими образами, патріотичними замальовками, неймовірною щирістю і любов’ю до свого краю, до України.

Переможцями визначено 41 дитина з Чернігова та області.

На святі були присутні переможці, викладачі, батьки і друзі наших конкурсантів. Діти отримали почесні грамоти і подарунки.

Урочисте нагородження переможців прикрашали співом Театр пісні «Забава» Чернігівського Центру культури і мистецтв (керівник Марина Харчук) та співачка, волонтерка Світлана Вертебна. Свято вийшло надзвичайно приємним, по домашньому теплим і радісним.

Навчаючи дітей любити читати і пізнавати, ми виховуємо громадян України, даємо їм нові знання, це головне наше завдання, наша мета. Для цього ми і організовуємо такі конкурси, де ви можете розкрити свої таланти, поділитися своїми хвилюваннями, мріями, сподіваннями.

Вітаємо дітей з перемогою у конкурсі! Натхнення, нових історій і творчих злетів, нових перемог і досягнень.

https://www.youtube.com/watch?v=x2XOLNpnDn8 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Арт-майстерка «Великодні фантазери»

До Великодня працівники Прилуцької міської бібліотеки для дітей провели для учнів 1-Б класу Прилуцького ліцею №5 арт-майстерку «Великодні ф...