середу, серпня 28

Опубліковано Закон щодо запобігання насильству над дітьми: деталі

6 липня 2024 року в газеті "Голос України" опубліковано
Закон № 3792-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми". Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування, крім пункту щодо узгодження Кабміном положень, який набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Зокрема, визначено, що булінг (цькування) - психологічне, фізичне, економічне чи сексуальне насильство, тобто будь-яке умисне діяння (дія або бездіяльність), у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, яке систематично вчиняється особою стосовно дитини, з якою вони є учасниками одного колективу, або дитиною стосовно іншого учасника одного колективу та яке порушує права, свободи, законні інтереси потерпілої особи та/або перешкоджає виконанню нею визначених законодавством обов'язків.

Цей закон спрямований на посилення заходів щодо захисту наших дітей від насильства та жорстокого поводження. Згідно з Прикінцевими положеннями Закону, він набирає чинності через три місяці з дня його опублікування, за винятком пункту 2 зазначеного розділу, який набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону.

Це важливий крок вперед у створенні безпечного середовища для наших дітей. Продовжуємо працювати над тим, щоб кожна дитина в Україні могла зростати у захищеному, безпечному та підтримуючому середовищі.

Закон № 3792-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Переможці обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули-2024»

Добіг до завершення обласний тур Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули – 2024» . До конкурсу долучилися як неодн...