середу, вересня 4

"Лідер читання - 2024": обласні підсумки

Чернігівщина пишається! Підведені підсумки першого (обласного) туру конкурсу серед учнів 5-9 класів. 24 талановитих учасників з різних куточків області вразили своїми знаннями та творчістю.

Конкурсантам було запропоновано 4 завдання:

Конкурс відгуків на улюблену книгу «Відгукнися читачу», учасники писали відгуки на книги, які їх найбільше вразили. Це дозволяло оцінити глибину їхнього розуміння прочитаного, вміння аналізувати та формулювати власну думку.

Конкурс читців «Поетичне слово Чернігівщини», в якому конкурсанти декламували вірші місцевих авторів, демонструючи свої навички виразного читання та розуміння поетичного тексту.

• Вікторина «Що я знаю про Шевченка?» була спрямована на перевірку знань про життя та творчість Тараса Шевченка, його роль в українській культурі та історії.

• Краєзнавча вікторина «Чернігівська давнина» розкрила знання дітей про історію та культуру Чернігівської області.

Ці завдання дозволили комплексно оцінити рівень читацької грамотності учасників, їхні знання з літератури, історії та культури, розвиток творчих здібностей.

Отже, наші переможці!

Лідером читання Чернігівської області визнано Катерину Гуз із селища Куликівка. Вона представлятиме нашу область на Всеукраїнському рівні у Національній бібліотеці України для дітей!

Друге місце посіли Ольга Борздико з міста Семенівка та Анна Остроух із селища Куликівка.

Третє місце розділили Оксимець Олександр читач Носівської Публічної бібліотеки та Біль Андрій - с. Южне, Прилуцького району.

Дякуємо справжнім лідерам читання, а також усім, хто їх підтримував: батькам, друзям та наставникам. Бажаємо успіхів, натхнення на нові звершення та творчих здобутків!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Переможці обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули-2024»

Добіг до завершення обласний тур Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули – 2024» . До конкурсу долучилися як неодн...