пʼятницю, травня 3

Чудова новина!!! В Козелецькій дитячій бібліотеці відкрилась терапевтична іграшкова кімната!!!

В Козелецькій дитячій  бібліотеці відбулося відкриття терапевтичної іграшкової кімнати за підтримки відділу культури управління ОКСМС. Терапевтична іграшкова  поличка - це частина волонтерського проекту України TOY THERAPY ROOM  кімната терапії іграшкою, який працює з дітьми в будь-якому куточку світу. Діти під час відвідування дитячої бібліотеки будуть мати вільний доступ до іграшок та матеріалів для самовираження в Арт-терапевтичному просторі, а також будуть часто проводиться ресурсні зустрічі та заняття з Арт-терапевтом, казкотерапевтом Світланою Дідовець. На відкриття заходу завітали учні 1-Б класу Козелецького ліцею №3, де на дітей чекала  чарівна зустріч із великою ростовою лялькою аніматором від Студії Свят "Александріна". Бібліотека чекає всіх маленьких читайликів у книгозбірні. 


четвер, травня 2

Арт-майстерка «Великодні фантазери»

До Великодня працівники Прилуцької міської бібліотеки для дітей провели для учнів 1-Б класу Прилуцького ліцею №5 арт-майстерку «Великодні фантазери», на якій діти власноруч створили прикрасу для своїх рідних - великодній віночок.
                     

вівторок, квітня 30

Переможці обласного туру Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-мрія!»

Організаторами Конкурсу є Національна бібліотека України для дітей під патронатом Героя України, генерала Валерія Залужного та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

На розгляд обласного журі до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей надійшло 70 робіт від 65 учасників із бібліотек Чернігівщини. Діти творили образ омріяної України за допомогою фарб, фломастерів, олівців, тканини, паперу, пластику, викладали думки та ділилися мріями в описах та есе. Найбільш робіт отримали у категорії «Малюнок».

ПЕРЕМОЖЦІ Конкурсу:

Категорія «Малюнок»

у віковій групі 7-13 років:

- Маріанна КРАВЧЕНКО (с.Жуківка, Куликівська громада)

- ГРАН-ПРІ - Ангеліна ПАВЕЛКО (м.Носівка, Ніжинський район)

- Відзнака від ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ДІТЕЙ - Софія ХАЛІМОН (м. Чернігів)

у віковій групі 14-18 років:

- Оля ЛЕВЧУК (с.Макошине, Корюківський район, Менська ТГ)

- ГРАН-ПРІ - Карина ГУЛЕНКО (м.Носівка, Ніжинський район)

Категорія «Вироби декоративно-прикладного мистецтва»

у віковій групі 7-13 років:

- Колективна робота:

Омельчук Наталія; Павловська Анастасія; Повидиш Єгор; Рядська Діана; Череп Маргарита, (учні 3 класу Досліднянської гімназії Носівської міської ради), «Настане ранок чистий, переможний! Потягне соняшник голівку у блакить! Розквітне наша Україна! Покаже світові свою величну міць!».

- ГРАН-ПРІ - Колективна робота: Севостьянова Ірина; Омельчук Наталя; Рядська Діана; Братченко Світлана, КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Носівської міської ради Чернігівської області, «Птахоферма під мирним небом».

- Відзнака від ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ДІТЕЙ

Колективна робота: Учасники гуртка «Умільці» КПНЗ «Центр дитячої а юнацької творчості» (с. Лосинівка, Ніжинський район) «Все моє, все зветься Україна».

- Колективна робота: Учні 5-А та 5-Б кл. Куликівського ліцею (с.Куликівка, Чернігівський район).

Категорія «Текстовий опис»

у віковій групі 7-13 років:

- Артем СОКОЛ (м.Носівка, Ніжинський район)

- ГРАН-ПРІ - Вадим ВАКУЛКО (м.Ніжин)

Категорія «Віртуальна модель або відеосюжет»

у віковій групі 7-13 років:

- Єсенія КОВАЛЬОВА (м. Остер)

у віковій групі 14-18 років:

- Ірина ПЕСКОВА (с.Синявка, Менська ТГ)

Конкурсні роботи переможців надіслані в Національну бібліотеку України для дітей для участі у підсумковому Всеукраїнському турі.

Оголошення та нагородження переможців фіналу відбудеться 31 травня 2024 року на урочистостях в переддень Міжнародного дня захисту дітей.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо удачі у фіналі та здійснення мрій!

четвер, квітня 25

Переможці ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!»

Урочисте оголошення переможців ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!» відбулося 23 квітня у Національній бібліотеці України для дітей.

Всього участь у Конкурсі взяли 4579 учасників з усієї України, у НБУ для дітей на фінал надійшло 211 робіт.

Чернігівщину представляли 9 малюнків юних авторів.

Малюнок МАРІЇ ТУРЧИН (с. Білорічиця, Сухополов'янська сільська громада) отримав спеціальну відзнаку від БО «ФОНД МИКОЛИ ТОМЕНКА «РІДНА КРАЇНА».

пʼятницю, березня 29

Майбутнє планети у наших руках

З лютого по березень на Чернігівщині проводився обласний тур ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках», мета якого – привернення уваги до проблеми знищення природи України в результаті війни та виховання у дітей бережливого ставлення до природи та навколишнього середовища.

Організаторами Конкурсу є Національна бібліотека України для дітей, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державна екологічна інспекція України.

четвер, березня 21

Магічний кристал поетичного слова

У читальній залі Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка відкрилась краєзнавча літературна витинанка «Магічний кристал поетичного слова», присвячена Всесвітньому дню поезії.  📜 На виставці шанувальники поетичного слова знайдуть збірки відомих поетів Прилуччини: Світлани Коробової, Ніни Полив’яної, Миколи Турківського,  Валентини Грибенко, Євгена Постульги, Олесі Білоцвіт, Ніни Ткаченко, Ніни Заболотної, Валентини Пошкурлат, Надії Маринохи-Стеценко, Лілії Черненко, Наталії Віргуш та ін. Твори місцевих поетів вражають своєю романтичною схвильованістю, щедрістю почуттів, збагачують внутрішній світ, спонукають мрії втілювати в реальність, фарбуючи наше життя в насичений колір. 

Книгозбірня запрошує всіх бажаючих переглянути виставку і поринути у чарівний світ Поезії, адже вона залишається з нами навіть тоді, коли закінчуються всі слова…

Також вірші Прилуцьких майстрів слова можна переглянути на сайті бібліотеки у розділі «Літературне життя» :http://pryluky-dytbiblioteka.edukit.cn.ua/literaturne_zhittya/virshi_na_riznu_tematiku/virshi_pro_vesnu/🌼 

Методичні поради до проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання — 2024

Дитяча книга в епоху героїв

Методичні поради містять розробки онлайн- та офлайн-заходів для проведення бібліотекарями у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання. Орієнтовані на популяризацію творчості сучасних та класичних українських письменників. Рекомендовані працівникам бібліотек для дітей та інших позашкільних закладів. 

Автор: Ярова, Ю.В., Килимистий, С.М.

Рік видання: 2024

Кількість сторінок: 39

Тип видання: Методичні поради

Бібліотека: Національна бібліотека України для дітей

Вікова категорія: дорослі

Завантажити: Дитяча книга в епоху героїв

Переглянути книгу

пʼятницю, березня 1

Конкурс дитячих ілюстрацій до віршів великих поетів Тараса Шевченка та Шандора Петефі під назвою «Батьківщині».

1 березня 2024 року, напередодні 210-річчя з дня народження Т. Шевченка, оголошено старт Всеукраїнського конкурсу дитячих ілюстрацій до поезій Тараса Шевченка та Шандора Петефі «Батьківщині».

Конкурс триває з 01 березня по 31 жовтня 2024 року.

Зверніть увагу! 

Усі роботи учасники надсилають безпосередньо на адресу Посольства Угорщини в Україні (м. Київ):

вул. Рейтарська, 33

м. Київ, 01901 

Інформація про Конкурс в Положенні на сайті Національної бібліотеки України для дітей  за покликанням: https://chl.kiev.ua/novunu/2024/240229/130/Position.pdf

На переможців очікують подарунки і призи. Тож долучайте своїх читачів. 

Перемоги дітям і Україні!

вівторок, лютого 27

«Бібліотека і діти. Працюємо на Перемогу!»

 

Чернігівська обласна бібліотека для дітей пропонує черговий випуск аналітичного щорічника «Бібліотека і діти. Працюємо на Перемогу!».

У виданні аналізується діяльність бібліотек Чернігівської області з користувачами-дітьми у 2023 році в умовах воєнного стану: статистичні показники; матеріально-технічна база; стан бібліотечних фондів; висвітлюються значимі соціокультурні заходи, спрямовані на залучення дітей до бібліотеки, промоцію читання та ін.

Матеріал адресований фахівцям в галузі культурної та бібліотечної справи.

ЗАВАНТАЖИТИ: «Бібліотека і діти. Працюємо на Перемогу!»

Запрошуємо долучитися до конкурсу дитячого малюнка! «МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ».

 

В арсеналі творчих змагань від Національної бібліотеки України для дітей знову конкурс! Уже традиційного у ці дні оголошено про старт ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках».  

Цьогоріч свій творчий потенціал учасникам запропоновано реалізувати у чотирьох тематичних напрямах, що допоможуть обрати тематику малюнків. Отож поспішайте! 

Нагадуємо, що чекаємо ваших творчих робіт на обласному етапі конкурсу з 15 березня по 27 березня на поштову адресу з поміткою «На конкурс»:


відділ методологіїі бібліотечної роботи з дітьми

Чернігівська обласна бібліотека для дітей

14032, м. Чернігів, проспект Левка Лук'яненка, 22-А

Успіхів і натхнення!

Положення для ознайомлення:  https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=120


Чудова новина!!! В Козелецькій дитячій бібліотеці відкрилась терапевтична іграшкова кімната!!!

В Козелецькій дитячій  бібліотеці відбулося відкриття терапевтичної іграшкової кімнати за підтримки відділу культури управління ОКСМС. Тера...